Valitse mainoslahjasi tarkkaan

Mainoslahjat ovat oiva keino mainostaa yritystä ja niiden avulla yritys jää helposti asiakkaan mieleen. Tästä johtuen onkin tärkeää miettiä, millainen tuote palvelee omia tarpeita parhaiten. Tällainen tuote on tietenkin sellainen, joka on asiakaskunnalle mieleen. Nykyisin mainoslahja voi olla melkeinpä mitä tahansa – vain mielikuvitus on rajana. Mikä tuote tästä valtavasta valikoimasta kuvastaa juuri sinun yritystäsi parhaiten?

Aikuiselle

Jos asiakaskuntasi koostuu pääasiassa aikuisikään ehtineistä ihmisistä, mainoslahjassa arvostetaan todennäköisesti suuresti käytännöllisyyttä. Aikuiset ovat myös asiakaskunta, jolla on todennäköisesti eniten resursseja ja valinnanvaraa, joten yrityksen on tärkeää jäädä mieleen.

Miettiessäsi mainoslahjaa aikuiselle, panosta siis suuresti laatuun ja käytännöllisyyteen. Erityisen arvostettuja lahjoja tässä ikäluokassa ovat varmasti toimistotarvikkeet, kuten kynät, sekä käyttötavarat, kuten lasit ja mukit. Avainsana näissä kaikissa on laatu. Jos esine on hyvin tehty ja kestävä, jää yrityksestä hyvä maku suuhun. Jo ensimmäisellä käyttökerralla hajoava mainostuote saa asiakkaan varmasti suhtautumaan yritykseesi varautuneesti. Liikelahjan ollessa yleishyödyllinen ja sellainen, jota tulee käytettyä päivittäin, saa asiakas päivittäin myöskin muistutuksen yrityksestäsi. Mitä kauemmin tuote kestää, sitä pidempään kestää myös mainoksesi.

Nuorelle

Nuorten piirissä saattaa olla ohimeneviä ilmiöitä, hyvänä esimerkkinä vaikkapa sormihyrrä fidget spinner, jotka ovat huippusuosittuja – vähän aikaa. Tämä on tietysti mainoslahjan suunnittelijalle herkullinen tilanne, sillä tällainen mainoslahja todennäköisesti menee kuin kuumille kiville. Kannattaa kuitenkin malttaa mielensä ja ostaa pienempi erä, sillä jos kyse on mahdollisesti nuorten kesken nopeasti ohimenevästä trendistä, saattaakin käydä niin että mainoslahjat jäävät yrittäjän nurkkiin pölyttymään. Tällaisten trendituotteiden sijasta voikin harkita panostamista kestävämpiin ja pidempiaikaisiin tuotteisiin, jotka eivät koskaan mene muodista pois. Ensimmäisiä menopelejään hankkiville nuorille mieleinen lahja voi olla vaikkapa yrityksen logolla varustettu avaimenperä. Nuorille suunnattua mainoslahjaa miettiessä tulee panostaa erityisesti tuotteen kiinnostavuuteen sekä ulkonäköön. Miellyttävän näköinen tuote pääsee todennäköisemmin nuoren käyttöön.

Lapselle

Mainoslahjoja annettaessa lapselle kannattaa muistaa, että lapsi ei todennäköisesti ole varsinainen asiakkaasi, sillä lapsen hankinnoista vastaa usein käytännössä aikuinen. Lasta muistettaessa mainoslahjan kanssa kannattaakin muistaa kohtuus. Parhaiten toimii jokin pieni lelu taikka yrityksen logolla varustettu makeinen, joka on varmasti joka lapsen mieleen.