Erikoisimpia yrityslahjoja

Yrityslahjat eivät ole suinkaan suomalainen keksintö, vaan niitä jaellaan ympäri maailmaa aktiivisesti. Yrityslahjat voivat olla kuitenkin muutakin kuin kyniä, kumeja, kalentereja, kangaskasseja tai mukeja, jotka joutavat monella vastaanottajalla välittömästi roskiin. Vuodesta toiseen, jopa nakukalenterit ovat säilyneet suosiossa, vaikka usein niitä vastaan kirjoitellaan. Yrityslahjat voivat olla hyvinkin erikoisia ja hullunkurisia. Vaikka monelle suomalaiselle yrityksellä ei ole varaa antaa vastaavia, listaamme artikkelissa silti monia hauskoja lahjoja, joista voi saada inspiraatiota omiin lahjoihin!

Lahjoja koiralle

Vähintäänkin erikoinen yrityslahja on antaa se ihmisen sijasta hänen nelijalkaiselle ystävälle! Etenkin Yhdysvalloissa on suosittua antaa tilaus koiratarvikepalveluun, jossa koiran omistajalle lähetetään kuukausittain lähetys, joka sisältää lukuisia tuotteita hänen koiralleen. Laatikossa on erilaisia koirannamuja, leluja ja ruokia koiran makuun. Varsin mielenkiintoinen lahjaidea, joka varmasti miellyttää monia – kunhan on varmaa, että lahjan vastaanottajan taloudesta tosiaan löytyy koira!

Luksus kynät

Kynät ovat yrityslahjoiden vakiotavaraa, ja samalla todennäköisesti aika tylsä valinta. Maailmalla menestyneet yritykset antavat lahjaksi kuitenkin myös kyniä, mutta absurdin kalliita luxuskyniä. Tällaisten kynien hinnat alkavat “vaatimattomasta” 900 Yhdysvaltain dollarin kynästä, joka on valmistettu historiallisen kaavan mukaan pistaasipuusta ja laadukkaasta metallista, jotka on käsin kaiverrettu. Kyseisiä kyniä valmistetaan usein vain joitain kymmeniä, numeroituja kappaleita.

Kalliimmat luksuskynät maksavat jo liki kuusituhatta dollaria, ja sellainen kynä on esimerkiksi valmistettu hopeasta ja pähkinäpuusta joita on kaiverrettu koristeelliseksi. Edellisen tavoin, jokaista sarjaa valmistetaan alle sata kappaletta ja ne ovat numeroituja. Lienee sanomatta selvää, että kyseiset kynät saavat oman takuunsa valmistajalta ja niille on omia, valmistajan tarjoamia huoltopalveluja, mikäli kynissä esiintyy minkäänlaista vikaa. Kalleimmat kynät lähentelevät kymmentuhannen dollarin hintaa, kuten Varese kynät, jotka on valmistettu historiallisen artesaanitaidon siivittämänä hopeasta enaamelista. Jokainen kynä on myös jokseenskin yksilöllinen, sillä ne on kaiverrettu kukin hieman erilaiseksi.

Osakkeet

Osakkeet ovat taatusti erilainen lahja! Samalla ne voivat olla hyvinkin mielenkiintoinen ja hyvin valittuna todella arvokas lahja. Pahimmillaan ne voivat olla kuitenkin aikamoinen pettymys, mikäli osakkeet annetaan väärälle henkilölle, joita raha-asiat ei niinkään kiinnosta, tai joka paahtaa osakkeiden parissa arkisin eikä halua olla tekemisissä niiden kanssa vapaa-ajallaan. Osakkeista voi saada myös veroalennuksia.