100-vuotiaalle Suomelle

Oi maamme Suomi täytti viime vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on tehty paljon tuotteita. Mainoslahjayhtiöllä on tuotesarja joka sisältää kiuassuihkulähteen joka on tehty vuolukivestä, teräksinen voiveitsi satiinipinnalla sekä pallolöylykauhan.

Fiskars Group juhli sata vuotta täyttänyttä Suomea Arabian erikoismukikokoelmalla johon kuuluu kymmenen erilaista mukia ja niissä on koristelut eri vuosikymmeniltä. Erikoismukikokoelma oli saatavilla vain vuoden 2017 ajan. Juhlavuosikokoelmaan kuuluu myös Fiskarsilta Fiskars Suomi 100 -sakset, Fiskars Suomi 100 -vasara sekä Fiskars Suomi 100 -paistinpannu. Hackmanilla puolestaan on 24-osainen Savonia lahjapakkaus joka sisältää kaupanpäällisenä Suomi 100 -kaiverruksella varustetun kakkulapion. Iittala taas teki Suomi Finland 100 Iittala Kivi-tuikun ja sen ainutlaatuinen lasi on tehty erityisellä lasireseptillä Iittalan omalla lasitehtaalla. Tämän lisäksi Iittalan valikoimassa on muun muassa Suomi Finland 100 Iittala Aalto maljakoita, kastehelmi astioita ja mariskooleja jotka myös kuuluvat Suomi 100 – sarjaan. Näistä tuotteista tulee aivan varmasti keräilyharvinaisuuksia, varsinkin Arabian erikoismukikokoelmasta jonka myynti oli rajallista.

Sauli Niinistön puoliso kantoi erittäin näyttävästi korusarjan koruja joiden muotokieli perustuu kuvanveistäjä Eila Hiltusen Sibelius-monumenttiin. Mikä olisi saattanutkaan olla hienompi ja parempi tilaisuus kantaa Suomi 100 -aiheista teemaa kuin koko kansan TV:n eteen naulitsemat Linnan juhlat. Varsinkin kun kyseiset korut sopivat aivan täydellisesti Suomen värisen ja henkisen mekon kanssa. Näillä jos millä kelpasi juhlia 100-vuotiasta Suomea.

Jotta ainutlaatuisia ja uusia ideoita olisi myös syntynyt juhlavuoden aikana, järjesti mainoslahjayhtiö Mastermark yhteistyössä Teollisuustaiteen liitto Ornamon ja Aalto-yliopiston kanssa kaikille Suomessa asuville suunnittelijoille avoimen suunnittelukilpailun. Kilpailun tavoitteena oli löytää uusia ja innovatiivisia suomalaisia design- ja käyttöesineitä. Parhaan kilpailuehdotuksen Suomi 100 -tuotteeksi tehnyt suunnittelija ei joutunut nuolemaan näppejänsä, vaan kilpailun rahapalkintona toimi 5000 euroa. Mastermark järjesti sen lisäksi myös ideointikilpailun kaikille suomalaisille uusien suomalaisten käyttö- ja lahjaesineiden suunnittelemiseksi. Tässäkään ei tarvinnut kilpailijan lähteä kotiin tyhjin taskuin, vaan voittaja palkittiin 1000 eurolla. Mastermark oli mukana Suomi 100 -hankkeessa. Valtioneuvoston kanslia käynnisti Suomi 100 -hankkeen, johon se valitsi kumppaniksi vahvoja suomalaisia yrityksiä.

Onnittelut 100-vuotiaalle Suomelle!